60 de ani. O cifra care aduna oameni, lectii de zbor, peripetii, curaj si devotament fata de armata romana.

60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania. O aniversare care a adunat la fos

MiG-21, Batrana Doamna - Asociatia "Aripi Romanesti"

tul aerodrom militar de la Ianca in acelasi loc, atat personal militar, civil si sportiv, de la generali  si comandori ai flotilelor aeriene pana la directorul general al Aeroclubului Romaniei.

La Casa de Cultura, orele 10:00, fanfara militara a dat onorurile. Pe deasupra spectatorilor un avion Extra 300L  a facut o trecere in semn de salut. Toti aviatorii din armata romana precum si membrii ai asociatiilor non-guvernamentale au pasit pentru a asculta istoria din spatele fostului aerodrom de la Ianca. Totul a durat in jurul a doua ore. Festivitatea a fost urmata apoi de o depunere de flori si o vizita la Muzeul Ianca.

Momentul mult asteptat a sosit. Dupa o ploaie naravasa, calatorii, mari aviatori ai avioanelor Yak-17, Yak-23, MiG-15 si restul variantelor au pornit catre aerodrom. La locul respectiv, pilotii sportivi ai Aeroclubului Romaniei i-au delectat pe cei prezenti (in ciuda vremii nefavorabile) cu evolutii aeriene moderne, pline de curaj si pricepere.

Despartirea de aerodromul unde mai ieri reactivele rulau pe pista betonata a adus cu sine suspinari si regrete ca un asemenea loc cu greu va mai putea fi readus la viata. Speranta insa, cu siguranta, va ramane vesnic tanara in sufletele pilotilor formati la aerodromul Ianca.